Menu

Get Socialize

Polugodišnji koncert muzičke škole povodom kraja prvog polugodišta

15.12.2017 827 40 Nema komentara

Description

Učenici OMŠ „Branko Smiljanić“ u Gradišci su priredili još jedan tradicionalni polugodišnji koncert. Brojnim posjetiocima Kulturnog centra predstavili su se učenici sa svih odsjeka muzičke škole, kao i članovi hora. Polugodišnji koncert prilika je da đaci prezentuju svoja umijeća i uspjehe koje su postigli u toku godine.

„Koncerti su jako bitni za učenike jer oni tako stiču iskustvo scenskog nastupa. Koncerti ujedno oslikavaju rad naše škole. Na ovaj način mi stavljamo tačku na naš rad tokom ove godine, koja je, inače, bila jako uspješna za muzičku školu.  Učenici su učestvovali na republičkom takmičenju i na deset međunarodnih: u Bijeljini, Beogradu, Istočnom Sarajevu, Ugljeviku, Sremskoj Mitrovici, i Sremskim Karlovcima. Đaci su osvojili ukupno 34 nagrade, od kojih je devet prvih nagrada“, rekao je Ivan Ristić, direktor OMŠ „Branko Smiljanić“ Gradiška.

Polugodišnji koncert ujedno je i uvertira za brojne aktivnosti koje učenike gradiške muzičke škole očekuju u narednom polugodištu, kaže Ristić. Između ostalog, u planu je da talentovani učenici iduće godine učestvuju na master klas časovima. Tu su i  pripreme za republičko takmičenje, koje će se krajem marta održati u Banjaluci, kao i za međunarodna takmičenja, na kojima će se predstaviti mladi muzičari iz Gradiške.

Kultura