Menu

Get Socialize

Pomoć za opremanje kuće višečlanoj porodici Majkić

09.12.2019 1361 8 Nema komentara

Description

Sve nedaće ovog društva, nemaštinu, bolest, brigu o djetetu sa posebnim potrebama, na svojim plećima nosi porodica Majkić iz Laminaca kod Gradiške. Ova višečlana prodica trenutno živi u neuslovnoj kući. Izgradnja nove počela je prije par godina međutim nije završena.

„Mnogo bi nam značilo kada bi prešli u novu kuću. Ovdje živim sa dva brata i roditeljima. U novoj bi imali svoju sobu. Moji roditelji ne rade nigdje, živimo na selu borimo se, sad nam je i otac bolestan“ kaže Dragana Majkić.

Humanitarnu akciju da se kuća do novogodišnjih I božićnih praznika završi pokrenulo je prije mjesec dana  Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima Gradiška. Na ovaj način žele pomoć svom članu Milenku Majkiću.

“Milenko ima daunov sindrom I naš je član deset godina.Otac Dragan obolio je od karcinoma, trenutno je na liječenju. Radovi na kući su počeli 2013, a nastavljeni 2106. godine, međutim Majkići nisu imali novca da dalje nastave. Mi smo sad nastavili radove, uradili smo struju, vodu, malterisanje, glazuru, keramika se radi” kaže  Dragoslav Šinik, predsjednik Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima Gradiška.

“Željeli bi da do nove godine donji sprat kuće bude potpuno opremljen i da se Majkići mogu useliti u svoj novi dom”, kaže Šinik. On ističe da će na proljeće radovi biti nastavljene I tada planiraju završiti opremanje kuće u potpunosti. Sve to neće moći bez pomoći humanih ljudi koji se u ovu akciju mogu se uključiti na nekoliko načina.

“Mogu mene kontarktirati na broj 066/169-875 ili da pišu na našu mail adresu Uduruženja gdje će dobiti sve informacije. Mi smo kontaktirali svešetnika ove parohije I svi nam iz sela pomažu” kaže Dragoslav Šinik, predsjednik Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima Gradiška.

Svi zaintersovani u ovoj humanitarnoj akciji mogu učestvovati I uplatom na broj žiro račun Udruženja 562-  010- 00000815-82  otvoren u NLB banci sa naznakom “Pomoć za opremanje kuće porodice Majkić”.

Uncategorized
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!