Menu

Get Socialize

Pomozite porodici Soldat da dobije uslovniji dom

11.07.2018 569 12 Nema komentara

Description

Porodici Soldat iz Petrovog Sela, kod Gradiške, potrebna je pomoć u izgradnji kuće. Naime, u staroj, trošnoj, i prilično neuslovnoj kući živi Zoran Soldat sa sinom i kćerkom, koja boluje od epilepsije. Sa njima stanuju i Zoranov otac Dragoljub i majka Mirjana, koja se već nekoliko godina otežano kreće. Zoranova plata i Dragoljubov borački dodatak od 67 KM jedini su izvori prihoda ovoj porodici.

Potrebna im je pomoć dobrih ljudi jer se boje dočekati još jednu zimu u trenutnom domu.

„Pitanje je hoće li zimus uspjeti izdržati. Strah me za porodicu. Nisam u mogućnosti da pravim kuću. Nedavno sam počeo da radim na svinjogojskoj farmi. Novac koristim da školujem sina koji ide u u prvi razred srednje , kao i za liječenje djevojčice koja je bolesna već sedam godina“, žali se Zoran Soldat.

Soldatovi su prije par godina počeli gradnju kuće, ali ih je pratila loša sreća.

„Počeli smo praviti kuću 2011. godine, ali mi je tad brat nastradao, zatim su umrli i otac i majka. Unuka je oboljela pa je dugo boravila u bolnici. Sve što sam zaradio na dnevnicama sam potrošio“, priča Dragoljub Soldat.

O boljim životnim uslovima mašta i Zoranova majka Mirjana.

„Ne mogu sama sebe poslužiti. Hodam samo uz pomoć štaka. Već dugo sam bolesna. Nismo gladni ni žedni, ali nemamo kuću. Voljela bih bar da mi unuci imaju svoju sobu“, kaže Mirjana Soldat.

Komšije porodice Soldat iz Petrovog Sela angažovale su se da im pomognu. Jelena Radonjić poziva sve humane ljude da se uključe u akciju.

„Molim sve ljude dobre volje da priskoče u pomoć ovoj porodici“, poručuje Radonjićeva.

I članovi porodice Soldat apeluju na sve građane koji su u mogućnosti da im pomognu u izgradnji novog krova nad glavom jer im je prijeko potreban.

Društvo