Menu

Get Socialize

Ponašajmo se odgovorno, zaštitimo svoju imovinu!

23.07.2020 1095 28 Nema komentara

Description

Policijska uprava Gradiška apeluje na građane da budu primarni subjekat u zaštiti svoje imovine, kako ne bi bila meta kriminalnih lica, posebno u sezoni godišnjih odmora, kada se i bilježi najveći broj provala u stambene objekte.

Upravo zbog toga pozivaju na obazrivost i saradnju sa policijom.

Prilikom polaska na odmor, savjetuju iz Policijske uprave, novac, nakit i druge vrijedne stvari nije poželjno ostavljati u kući i stanu, već u banci ili dati nekom na čuvanje.

„Ne ostavljajte otvorene prozore ili balkonska vrata, ključeve ispod otirača, u obući ili saksijama za cvijeće, jer kriminalci itekako znaju za skrivanje na tim mjestima. Takođe, bez obzira koliko kratko napuštate vozilo, nikad ne ostavljajte ključeve u njemu!“, poručuju iz PU i savjetuju da nije poželjno odavati utisak odsustva iz doma, spuštanjem roletni ili objavljivanjem fotografija sa odmora na društvenim mrežama.

„Obavijestite komšije o vašem odsustvu i skrenite im pažnju da ukoliko primijete sumnjiva lica i vozila ili buku u vašem domu, o tome obavijeste policiju besplatnim pozivom na broj 122“, poručuju iz Policijske uprave Gradiška i podsjećaju da je sprečavanje kriminala zajednička odgovornost.

Uncategorized