Menu

Get Socialize

Posthumna odlikovanja porodicama šest poginulih boraca

14.10.2020 1247 33 Nema komentara

Description

U Gradišci su uručena odlikovanja porodicama šest poginulih boraca Vojske Republike Srpske sa područja Gradiške i Laktaša koje je Medaljom zasluga za narod posthumno odlikovao predsjednik Srpske.Iz Gradiške su odlikovana četiri boraca, među njima i suprug Mraijane Samelak. Posthumno odlikovanje uručeno je i Gordani Tatić iz Mahovljana koja je u 1992. godine u ratu izgubila dvadesettrogodišnjeg sina.

Odlikovanja porodicama poginulih boraca uručio je  izaslanik predsjednika Srpske Slobodan Župljanin. On kaže da na ovaj način Republika Srpska izražava svoje poštovanje za žrtvu koju su poginuli borce Vojske RS dali, za ono što danas zovemo Republika Srpska.

Posthumna odlikovanja zajedno sa izaslanikom uručio je i Radomir Pjanić načelnik Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu koji je rekao da u Gradišci ima dosta poginulih boraca koji još nisu odlikovani.

U ovoj godini u Republici Srpskoj dodjeljena su 282 posthumna odlikovanja,a od 2012. godine ukupno je dodjeljeno oko 2 145. Plan Kabineta predsjednika je da se proces dodjele odlikovanja završi do kraja 2022. godine.

Uncategorized