Menu

Get Socialize

Potpisan Sporazum o izgradnji 16 stambenih objekata u okviru potprojekta BH4

21.06.2019 803 29 Nema komentara

Description

Sporazum o izmjenama i dopunama Sporazuma o saradnji na provođenju potprojekta BH4 – Državnog projekta stambenog zbrinjavanja u okviru Regionalnog stambenog programa potpisali su predstavnici Gradske uprave Gradiška i Sekretarijata za raseljena lica i imigracije Republike Srpske.

Izmjenama i dopunama navedenog Sporazuma predviđena je izgradnja 16 individualnih stambenih objekata u vlasništvu krajnjih korisnika.

„Planirana vrijednost je 600 000 KM. U toku je tender za izbor projektanta, nakon čega ćemo znati tačan iznos potrebnih sredstava i pristupićemo tenderu za javnu nabavku, za izbor izvođača. Plan je da ove godine dođemo do izvođača, potpišemo ugovor, a da početkom naredne godine krenemo sa izgradnjom objekata“, objasnio je Gojko Jotić, pomoćnik direktora Sekretarijata za raseljena lica i imigracije RS.

„Putem Sekretarijata i Ministarstva imamo trenutno aktivnost na izgradnji dva višestambena objekta. Jednog za smještaj izbjeglih i raseljenih lica sa prostora grada Gradiška, a drugi objekat je za raspuštanje kolektivnih centara i zbrinjavanje socijalno najugroženijih porodica. Oba objekta će imati po 32 stambene jedinice“, naveo je Zoran Adžić, gradonačelnik Gradiške.

Slobodan Kumbara, koji je izbjegao iz Rijeke 1992. godine, jedan je od 16 korisnika ovog potprojekta.

„Nezaposlen sam, imam sina i kćerku. Temelj sam postavio na placu koji sam dobio. Zahvalan sam gradonačelniku i drugim institucijama, zahvaljujući kojima ćemo moja porodica i ja dobiti krov nad glavom“, rekao je Kumbara.

Milan Mijatović u Gradišku je doselio iz Bihaća i uspio je da izgradi dom za svoju sedmočlanu porodicu putem Državnog projekta stambenog zbrinjavanja, čiji je nosilac Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH.

„Počeo sam gradnju kuće na placu u Rovinama, koji mi je donirala Gradska uprava Gradiška. Budući da nisam imao dovoljno sredstava da je završim obratio sam se resornom ministarstvu, te sam zahvaljujući tom projektu završio kuću prošle godine“, ispričao je Mijatović.

Iz Gradske uprave Gradiška navode da bi do kraja godine trebalo da bude potpisan ugovor sa republičkim Sekretarijatom za raseljena lica i imigracije o izgradnji stambenog objekta u Mjesnoj zajednici Nova Topola, u cilju rješavanja pitanja zbrinjavanja najugroženijih lica na prostoru grada Gradiška.

Društvo
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!