Menu

Get Socialize

Potpisan ugovor o sanaciji Doma kulture u Novoj Topoli

24.08.2018 496 15 Nema komentara

Description

Načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić potpisao je ugovor  sa predstavnicima preduzeća “Beton” iz Gradiške za izvođenje radova na adaptaciji Doma kulture u Novoj Topoli. Za ove radove Vlade Republike Srbije donirala 250 hiljda evra. Dio sredstava biće obezbjeđen iz budžeta Opštine.

„Ukupna vrijednost investicije je oko 627.000 KM. U planu je sanacija krova i vanjskih građevinskih radova kako bi se, bez obzira na vremenske uslove mogli izvoditi unutrašnji radovi. Zahvalio bi se predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću na obezbijeđenoj donaciji Vlade Srbije za rekonstrukciju Doma kulture. Rok završetka radova je 90 dana.Sanirani objekat Doma kulture uklopljen je u izradu Regulacionog plana Nove Topole ispred kojeg se planira izgradnja novog trga” rekao je Adžić. Takođe je sljedeće sedmice planirano potpisivanje ugovora za izgradnju tri kilometra pješačke staze u ovoj mjesnoj zajednici.

“Želimo da Nova Topola postane prepoznatljivo mjesto ne samo na prostoru opštine Gradiška nego i regiona kao jedno uređeno i urbano mjesto sa svim atributima privrednog razvoja, prije svega razvoja Agroindustrijske zone”, istakao je načelnik Adžić.

On smatra da Nova Topola treba da dobije ono što zaslužuje, a to je da bude centralna mjesna zajednica van grada opštine Gradiška.

Uncategorized