Menu

Get Socialize

Potpisani ugovori o stipendiranju djece iz boračkih kategorija

27.09.2018 379 7 Nema komentara

Description

Predstvanici Fondacije „Solidarnost“ potpisali su ugovore o stipendiranju sa 9 učenika srednjih škola i 2 studenta iz boračkih kategorija. Stipendije su dodjeljene uspješnim učenicima i studentima slabijeg materijalnog statusa, koji će u narednih deset mjeseci dobijati 80 ili 100 KM.

To će mnogo značiti Mariji i njenom ocu Marinku Nedimoviću iz Turjaka, koji ima devetoro djece. Kaže da je ovo treći put kako su ostvarili pravo na stpendiju. Stipendiju u iznosu od 100 KM dobijaće Slaviša Stojaković, student Elektrotehničkog fakulteta.

Fondacija „Solidarnost“, koja djeluje u okviru Boračke organizacije opštine Gradiška, deseti put provodi program pomoći boračkim kategorijama. Pored stipendiranja, program obuhvata i druge vidove pomoći materijalno ugroženim porodicama iz boračkih kategorija, kao što su pomoć pri  liječenju, kupovini ogrevnog drveta, nabavci udžbenika, ekskurziji, stambenom zbrinjavanju, i drugo.

„Ove godine smo povećali naš program za oko 25 posto. Što se tiče stipendija odlučili smo se da stipendiramo i studente, jer je sve manje srednjoškolaca, djeca boraca odrastaju. Puno lakše bi bilo da je ekonomska situacija bolja i da borci nisu skoro pa u stanju socijalne pomoći. Nadamo se da ćemo sljedećih godina imati više sredstava da pomognemo boračkim kategorijama, ali i da će RS biti u boljem ekonomskom položaju, a samim tim i da će borci imati bolji status” rekao je Milovan Gagić, rukovodilac Fondacije „Solidarnost“ Gradiška.

Društvo