Menu

Get Socialize

Potpisani ugovori s poslodavcima za prijem 28 pripravnika

29.08.2018 450 6 Nema komentara

Description

Priliku da  odrade pripravnički staž dobilo je 28 visokoobrazovanih lica sa područja opštine Gradiška. Oni su u zgradi Opštine potpisali ugovore o obavljaju pripravničkog staža sa predstavnicima 14 javnih i privatnih preduzeća i ustanova kojima su putem Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske dodjeljenja sredstva za podsticaj zapošljavanju.

Pripravnički staž u KP „Vodovod“ Gradiška od sada će obavljati  Danijela Ivanović diplomirani ekonomista.

„Već devet godina čekam na ovu priliku. To mi mnogo znači, jer ću steći radno iskustvo“ rekla je Danijela Ivanović, pripravnik.

Jednog pripravnika zaposlila je firma „Boteks“ iz Gradiška koja se bavi proizvodnjom tekstila za inostrano tržište.

„Do sada nismo imali priliku da imamo pripravnika,a sada nam je Zvod izašao u susret, sredstva su odobrena“ kaže  Olivera Barać, poslodavac.

Zavod za zapošljavanje uz podršku Vlade u ovoj godini dodjeljuje preko 17 miliona KM podsticaja za zapošljavanje nezaposlenih lica.

„Na području naše opštine po tom osnovu biće zaposleno 55 lica, a inače izdvojeno je oko pola miliona maraka na području Gradiške“ rekla je  Obrenka Balta, šef Biroa za zapošljavanje Gradiška

Potpisivanju ugovora između pripravnika i poslodavaca prisustvovao je načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić. On se zahvalio Zavodu i Vladi RS što su pružili priliku mladim viskoobrazovanim ljudima da odrade pripravnički staž.

Načelnik Adžić vjeruje da će pripravnici pokazati svoju sposobnost  i interes i da će i nakon obavljenog pripravničkog staža ostati da rade u tim preduzećima i ustanovama.

Društvo