Menu

Get Socialize

Povećan broj krivičnih djela u avgustu

13.09.2018 340 13 Nema komentara

Description

U Policijskoj upravi Gradiška, održana je konferencija za novinare na kojoj su prezentovani rezultati rada za mjesec avgust ove godine.

Načelnik Policijske uprave Miloš Brkić je istakao da je tokom avgusta povećan broj evidentiranih krivičnih djela, dok je broj narušavanja javnog reda i mira isti kao i prošle godine i da je broj saobraćajnih nezgoda u padu.

„Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška u avgustu je povećan broj evidentiranih krivičnih djela za 71,4 posto, ali je ukupna rasvjetljenost svih djela 83,3 posto što je rezultat sprovođenja više akcija na ovom području koje su imale za cilj rasvjetljavanje imovinskih krivičnih djela“ rekao je Miloš Brkić, načelnik Policijske uprave Gradiška.

Ukupno je evidentirano 36 krivičnih djela iz oblasti opšteg kriminaliteta naglasio je načelnik Odjeljenja kriminalističke policije Željko Puzić i dodao da je ukupno rasvjetljeno 30 krivičnih djela.

„Krivično djelo krađe bilježi povećanje za 25 posto, dok krivično djelo teška krađa bilježi smanjenje za 14,3 posto. U posmatranom periodu evidentirano je jedno krivično djelo protiv života i tijela“ rekao je Željko Puzić, načelnik Odjeljenja kriminalističke policije.

U posmatranom periodu evidentirano je 46 saobraćajnih nezgoda, što je manje za oko 16 posto u odnosu na uporedni period prošle godine, izjavio je na konferenciji načelnik Odjeljenja policije Dejan Trifković.

„Od ukupnog broja saobraćajnih nezgoda  deset je sa posljedicama po lica i to dvije sa smrtno stradalim. Iz saobraćaja je isključeno 109 vozača i 37 vozila. Policijska uprava Gradiška tokom septembra sprovodi akciju „Zaštitimo djecu u saobraćaju“u sklopu koje se održavaju predavanja za najmlađe učenike osnovnih škola“ dodao je Dejan Trifković, načelnik Odjeljenja policije.

Iz Policijske uprave Gradiška još jednom su apleovali na sve vozače na maksimalan oprez u vožnji, posebno u blizini školskih objekata,kao i na roditelje da djecu podsjete na osnovna pravila ponašanja u saobraćaju, kao i na posljedice koje mogu nastupiti u slučaju nepoštovanja saobraćajnih pravila i propisa.

Društvo