Menu

Get Socialize

Pravo na stipendiju ostvario 161 student

25.01.2019 356 15 Nema komentara

Description

Opština Gradiška objavila je konačnu rang – listu odobrenih stipendija za akademsku 2018/2019. godinu. Od prijavljenih 182 studenta pravo na stipendiju ostvario je 161 student.

„Svi studenti koji su ispunjavali uslove predviđene pravilnikom o stipendiranju ostvarili su pravo na stipendiju. Po kategorijama: studenti sa prosjekom osam i većim ostvario je pravo 89 studenata,  po osnovu socijalnog statusa 53, djeca bez jednog ili oba roditelja, ratnih vojnih invalida i djeca sa invaliditetom 10 i nosioci Vukove diplome 9 studenata“ kaže Davor Glišić, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti opštine Gradiška.

Studenti kojima nije odobren zahtjev za stipendiju, imali su pravo na žalbu u roku od 8 dana od dana objavljivanja preliminarne rang-liste. Za stipendije su iz budežta opštine izdvojena sredstva u visini od 240 000 KM. Mjesečni novčani iznos za svakog studenta ostao je isti kao i prethodnih godina.

„Stipendija iznosi 120 KM, isplaćivaće se u deset mjeseci i sve će biti isplaćene u toku ove godine. Ugovori sa studentima biće potpisivani početkom februara“ rekao je Davor Glišić, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti opštine Gradiška.

 

Konačna rang – lista odobrenih stipendija objavljena je na oglasnoj tabli u zgradi Opštine, kao i na zvaničnoj internet stranici Opštine Gradiška.

Društvo