Menu

Get Socialize

Predavanja o upotrebi pirotehničkih sredstava

28.12.2019 207 6 Nema komentara

Description

Povodom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika, kada se očekuje pojačana upotreba pirotehničkih sredstava i vatrenog oružja, službenici Policijske uprave Gradiška započeli su preventivne aktivnosti sa ciljem da predstojeće praznike građani obilježe u bezbjednom okruženju, na miran i dostojanstven način.

„Ne postoji bezopasna pirotehnika i petarde nisu igračke“, poručili su policijski službenici tokom predavanja organizovanom u Osnovnoj školi „Kozarska djeca“ u Kruškiku, naglašavajući i zakonom predviđene sankcije.

Opekotine na dijelovima tijela, najčešće rukama, oštećenje vida i sluha, samo su neke od posljedica nestručnog i nekontrolisanog korištenja pirotehničkih sredstava, rečeno je tokom predavanja. Pirotehnička srestva najčešće koriste maloljetnici, odnosno djeca školskog uzrasta i upravo su oni u najvećem riziku da povrijede sebe i druge.

Za vrijeme trajanja akcije, policijski službenici će, u saradnji sa nadležnim inspekcijskim službama, organizovati pojačane aktivnosti radi sprečavanja neovlaštene prodaje pirotehničkih sredstava.

Vlasnici prodavnica, koji imaju zakonsko ovlaštenje da prodaju pirotehnička sredstva, biće upozoreni da se ta trgovina može odvijati samo u skladu sa važećim zakonskim propisima.

Uncategorized
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!