Menu

Get Socialize

Predavanja za srednjoškolce o opasnostima korišćenja interneta

08.02.2020 405 14 Nema komentara

Description

Povodom obilježavanja  Međunarodnog dana bezbjednog interneta, službenici Policijske uprave Gradiška održali su edukativna predavanja za učenike prvog razreda Srednje stručne i tehničke škole.

„Na ovaj način nastojimo promovisati bezbjedno ponašanje korisnika interneta i doprinijeti podizanju nivoa svjesti, prvenstveno mlađih korisnika, o opasnostima koje vrebaju na internetu“, ističu u Policijskoj upravi Gradiška, naglašavajući i važnost promocije nenansilne komunikacije i ophođenja u virtuelnom okruženju.

„Ekspanzijom društvenih mreža, pogotovo „Facebook“ i „Instagram“, došlo je do pojave novih krivičnih djela „prevara“, pored djela „vršnjačko nasilje“ i „krađa profila“. Najbolji način da se mlađi korisnici zaštite jeste da se što bolje informišu o opasnostima koje vrebaju sa interneta i da zaštite svoje profile upotrebom što većeg broja slovnih i brojnih oznaka“, ističe Dalibor Maleš, komandir Policijske stanice Gradiška.

U Policijskoj upravi Gradiška formirana je radna grupa koja će u narednom periodu u školskim ustanovama održati predavanja i sastanke sa predstavnciima tih ustanova, u cilju preventivnog djelovanja u suzbijanju raznih vidova vršnjačkog nasilja, konzumiranja alkohola, zloupotrebe opojnih druga i drugih oblika maloljetničke delinkvencije.

Iz Policijske uprave pozvali su učesnike predavanja da prijave bilo kakvu sumnjivu ili opasnu situaciju u kojoj se mogu naći kao korisnici interneta, najprije roditeljima, nadležnim licima u školi i policiji na broj 122.

Uncategorized
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!