Menu

Get Socialize

Predavanje o “Metodologiji partnerstva” u Tehničkoj školi

07.06.2018 933 13 Nema komentara

Description

U Tehničkoj školi u Gradišci održano je predavanje pod nazivom „Metodologija partnerstva“. Predavanje je dio projekta „Partnerstvo za održivi transfer znanja i lokalnog ekonomskog razvoja“, koji realizuje Opština Gradiška, uz podršku programa PROLOGAL-GIZ i partnera u projektu.

O „Metodologiji partnerstva“ govorio je Žarko Milanović, diplomirani inženjer mašinstva iz Centra za podršku privredi Mašinskog fakulteta u Banjaluci.

„U posljednje vrijeme je došlo do zbog ekspanzije metalskog sektora i jačanja malih i srednjih preduzeća, te razvoja privrede, tako da sve veći broj preduzeća ima potrebe za udruživanjem. Pojavljuje se veliki broj novih šansi za nove poslove, a o metodologiji partnerstva vrlo malo znamo. Od mnogo toga zavisi hoće li partnerstvo biti uspješno, i upravo zbog toga na ovakav način moramo da edukujemo mlade koji se za par godina mogu naći u ovakvim situacijama“, naveo je Milanović.

Na predavanju se govorilo o upostavljanju i održivosti partnerstva, mogućnostima da poslodavci i zaposleni budu partneri, te o javno-privatnom partnerstvu i značaju ovog vida partnerstva.

„Ovo predavanje može biti od koristi za sve koji sklapaju neki vid formalnog ili neformalnog partnerstva, bilo da su to profesori, učenici, javni i privatni sektor, a posebno ljudi koji se bave pitanjima ljudskih resursa u okviru preduzeća“, istakao je Darko Vrhovac, koordinator projekta „Partnerstvo za održivi transfer znanja i lokalnog ekonomskog razvoja“.

U sklopu projekta „Partnerstvo za održivi transfer znanja i lokalnog ekonomskog razvoja“, Tehnička škola u Gradišci je prije par dana dobila pet CNC trenažera, koji će biti korišteni za obuku učenika tokom praktične nastave. Predavanje je još jedan korak naprijed koji je od značajne koristi za učenike i profesore.

„Predavanju su prisustvovali učenici trećih razreda i firme-partneri koji su uključeni u ovaj projekat i druge projekte sa našom školom. Što se tiče CNC trenažera, oni će od iduće školske godine biti stavljeni u funkciju“, istakao je Vlado Tomić, direktor Tehničke škole Gradiška..

Aktivnosti u okviru projekta „Partnerstvo za održivi transfer znanja i lokalnog ekonomskog razvoja“  biće nastavljene i u narednom periodu. U planu je obuka iz zavarivanja za profesore Tehničke škole iz Gradiške i Stručne i tehničke škole iz Dervente na Mašinskom fakultetu u Banjaluci. Usvojena znanja profesori će kasnije prenijeti đacima.

Društvo