Menu

Get Socialize

Predavanjima do spriječavanja nasilja

13.03.2019 581 21 Nema komentara

Description

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske provodi kampanju “Spriječimo vršnjačko nasilje”. U okviru te kampanje pripadnici Policijske uprave Gradiška organizovali su predavanje u Kulturnom centru Gradiška za osnovce i srednjoškolce.

O vršnjačkom nasilju i drugim oblicima maloljetničke delikvencije govorio je inspektor Uprave za policijsku obuku iz Banja Luke Aleksandar Miladinović. On je rekao da kroz ovakva predavanja nastoje da osnovce i srednjoškolce informišu i edukuju o opasnostima koje vrebaju na internetu, društvenim mrežama , da više znaju o načinu kako da reaguju i kako da prilagode svoju virtuelnu egizistenciju opasnostima.

“Želimo da im ukažemo na te opasnosti I da poštuju određena pravila privatnosti” kaže Aleksandar Miladinović.

Kada je riječ o podacima na ovom predavnju rečeno je da je  internet kriminalitet jedna velika tamna brojka, znači da se  dešava se ali se ne otkrije. „Zbog toga je jedan od posrednih ciljeva ovih aktivnosti da djeca saznaju koje su to negativne aktivnosti i da to prijave“, kaže Miladinović .On stiče da internet nepismenost dosta utiče na sajber kriminal.

Ove aktivnosti kao što su predavanja namijenjene su, ne samo učenicima, već i roditeljima, pedagozima i ostalom nastavnom kadru u školama.

Uncategorized
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!