Menu

Get Socialize

Predstava „Ljubav“ doživjela premijeru pred gradiškom publikom

01.10.2018 690 26 Nema komentara

Description

Predstava „Ljubav“, „Grad pozorišta“ iz Gradiške, premijerno je izvedena u Kulturnom centru. Predstava priča o ljubavi, o potrazi za srećom i za srodnom dušom, ali takođe progovara i o usamljenosti, otuđenosti i strahovima. Prema riječima reditelja, cilj predstave je da ljudima vrati plemeniti osjećaj ljubavi. Komad je, prema tekstu Mjurela Šizgala, režirao Zlatan Vidović.

„Zadovoljan sam što smo ovo uradili do kraja, jer napraviti ovakvu predstavu je veliki podvig, kakav ne bi mogla izvesti ni mnoga velika pozorišta. Radili smo ovo sa velikim entuzijazmom i sa željom da naš grad oplemenimo i ostavimo mu posvetu na pozorišni način“, kazao je Vidović.

Predstava je prilično zahtjevna jer sadrži i muzičke tačke i elemente kabarea, te nije bila nimalo lak zalogaj za glumce. Ipak, Đorđe Janković, Admir Mešić i Miljka Brđanin su ovaj pozorišni komad iznijeli bez problema.

„Bilo je jako zanimljivo raditi, dosta je bilo naporno, ali smatram da je urodilo plodom“, kaže Brđaninova.

„Mislim da je ova predstava najteža od naših predstava i najbolji je pečat za 10. rođendan“, istakao je Mešić.

Prije deset godina, „Grad pozorište“ Gradiška izvelo je svoju prvu predstavu „Luda lova“. Deset godina uspješnog rada proslavili su dvanaestom profesionalnom predstavom.

„Smatram da je ovo svjetska predstava sa kojom možemo igrati bilo gdje. Jako sam ponosan na svoje kolege, bilo me je strah kad smo ušli u ovaj projekat, ali cilj nam je da sebi postavljamo sve teže zadatke“, naglasio je Draško Vidović, direktor „Grad pozorišta“ Gradiška.

Kostime i scenografiju za predstavu radila je Jelena Vidović, video projekcije Zoran Pilipović, a muziku Angel Božić i Milan Malešević. Podršku projektu dali su Opština Gradiška, Ministarstvo prosvjete i kulture RS i sponzori.

Prva repriza predstave „Ljubav“ biće upriličena u utorak, 9. oktobra, u Kulturnom centru Gradiška, sa početkom u 20 h.

Kultura
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!