Menu

Get Socialize

Predstavljena zbirka poezije „Upoznaj svoje zidove“

10.05.2018 874 34 Nema komentara

Description

U Narodnoj biblioteci u Gradišci predstavljena je zbirka poezije „Upoznaj svoje zidove“. Autor je pisac i pjesnik Mihajlo Orlović iz Banjaluke.

„Ovo je 22. knjiga koju sam napisao. Nastala je poslije duže pauze, i to kao proces razmišljanja o svemu, kao proces sazrijevanja, iskustava, i svega što me pratilo kroz život“, istakao je Orlović.

Orlović ističe da su njegove nove pjesme naišle na dobar prijem kod čitalaca.

U Gradišci je o zbirki, osim autora, govorio i recenzent Zlatko Jurić, koji je imao samo riječi hvale.

„Mihajlo Orlović je nastojao da oživi neke motive iz srpske narodne poezije. Ova zbirka je njegova najpotpunija knjiga poezije“, smatra Jurić.

Mihajlo Orlović i ranije je predstavljao svoja djela u Narodnoj bilbioteci u Gradišci. Direktor Snježana Miljković zadovoljna je saradnjom sa ovim književnikom.

„Prije godinu i po dana Orlović je promovisao svoj roman „Sivi kaput“. On je jako dobar za saradnju, nadam se da će kod nas imati još promocija“, istakla je Miljkovićeva.

Mihajlo Orlović piše prozu, poeziju i zapise. Autor je i brojnih novinskih, radijskih i televizijskih reportaža, kao i dokumentarnih filmova. Za svoje književno stvaralaštvo više puta je nagrađivan.

Kultura
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!