Menu

Get Socialize

Premijerno odigrani “Emigranti”

17.06.2019 1047 52 Nema komentara

Description

Nakon dva mjeseca vrijednog truda i rada, na sceni Kulturnog centra Gradiška premijerno je odigrana predstava „Emigranti“ Gradskog pozorišta Gradiška. Glumački duo, Zlatan Vidović i Admir Mešić, naveli su da su više nego zadovoljni premijerom.

„Uložili smo veliki napor da ova predstava izađe i mislim da je gradiška publika dobila kvalitetnu melodramu. Nadam se da će u što većem broju uživati u narednom periodu. Kod glumaca uvijek ima treme. Kad je nema to znači da ih ne uzbuđuje to što rade i mislim da je trema u pozitivnoj mjeri potrebna glumcu kao pogonsko gorivo“, rekao je glumac Zlatan Vidović.

„Zaista smo uživali. Nije nas omelo ni to što je publika tako blizu, jer perifernim vidom vidite sve ljude koji sjede oko vas. Međutim, to je nakon pet minuta nestalo. Zaista smo igrali te ljude, čiji je to prostor“, izjavio je glumac Admir Mešić.

Predstava je oduševila i gradišku publiku koja je po prvi put u svom gradu imala priliku da doživi kamerni teatar.

„Predstava je odlično odigrana. Režija je dobra, koliko ja kao nestručno lice mogu da procijenim. Tematika je teška, ali sve u svemu drago mi je što se pozorište iskazuje na jedan drugi način, ne samo na klasiča način nego i kao kamerni teatar“, navela je Svjetlana Paunesku.

„Impresije se još uvijek nisu slegle, ali na prvu ruku mogu reći da je ovo neobična predstava. Predlažem svim sugrađanima da je pogledaju“, rekao je Milenko Pavlović.

Pored toga što glumi, Zlatan Vidović je režirao ovaj pozorišni komad, u kome se problematizuju migracije. Prati se život dvojice emigranata, koji su međusobno različiti ali su prisiljeni da borave zajedno u istom prostoru iz čega proizilaze njihove svađe, veselja i pogledi na život.

„Zlatan je odlično iskoristio prednosti Kulturnog centra. Bukvalno je razigrao zavjese i sve što je bilo na raspolaganju kreativno je iskoristio, što se meni zaista dopada, pored njihove glumačke igre koja je zaista briljantna“, izjavio je Draško Vidović, direktor Gradskog pozorišta Gradiška.

Prva repriza predstave, koja je rađena po tekstu Slavomira Mrožeka, biće odigrana 26, a druga 28. juna u Kulturnom centru.

Društvo
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!