Menu

Get Socialize

Preventivna kontrola pripremljenosti vozila za zimu

20.11.2019 1216 29 Nema komentara

Description

Auto-moto savez Republike Srpske i auto-moto društva do 29. novembra na području cijele Republike Srpske realizuju kampanju besplatne kontrole tehničke ispravnosti vozila pod nazivom „Bezbjedna vožnja u zimskim uslovima“.

Auto-moto društvo će u Gradišci ovu aktivnost provoditi 22. novembra.

„U Ulici Avde Ćuka, na Tranzitu, tog dana ćemo vršiti besplatnu preventivnu kontrolu vozila, odnosno njihove pripremljenosti za vožnju u zimskim usloivima. To znači da ćemo provjeravati pneumatike, svjetlosno signalne uređaje, vrijednost kočione tečnosti i permanta“, ističe Dejan Šljivć, sekretar AMD Gradiška.

Kampanja “Bezbjedna vožnja u zimskim uslovima” ima za cilj povećanje ukupnog stepena bezbjednosti u saobraćaju i smanjenje broja saobraćajnih nezgoda koje nastaju zbog nepravilne pripreme vozila za zimske uslove vožnje i načina vožnje zimi.

Od 15. novembra do 15. aprila naredne godine, sva motorna vozila moraju imati odgovarajuću zimsku opremu i moraju je koristiti bez obzira na vremenske uslove.

U protivnom, prema Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima BiH, izriče se novčana kazna od 40 KM i po potrebi takvo vozilo se isključuje iz saobraćaja.

Uncategorized