Menu

Get Socialize

Prigodan program za đake prvake

02.09.2019 424 10 Nema komentara

Description

Školsko zvono označilo je početak nove školske godine i u OŠ „Kozarska djeca“ u Kruškiku.  I u ovoj ustanovi organizovan je prigodan program za đake prvake. Na njihovim licima vidjelo se i najviše uzbuđenja zbog početka nove školske godine.

Kao i svake godine predstavnici Gradske uprave najviše pažnje posvetili su upravo đacima prvacima. Puno sreće i uspjeha i školovanju svim prvačićima poželio je prvi čovjek Gradiške gradonačelnik  Zoran Adžić.

„U ovoj školi upisano je 20 učenika u prvi razred što je sedam manje u odnosu na prošlu godinu. Nažalost smanjuje se broj učenika ne samo u Gradišci već i u Republici Srpskoj.Moramo svi  da izvučemo pouku da Vlada RS i svi zajedno posvetimo više pažnje otvaranju novih radnih mjesta, stvaranju boljih uslova za život mladima“ rekao je Zoran Adžić, gradonačelnik Gradiške.

Direktor OŠ  „Kozarska djeca“ Zora Malešević kaže da je poljednjih pet godina kod njih prisutan trend smanjenja broja upisanih učenika u prvi razred.

„Mi zasad možemo organizovati nastavu bez tehnološkog viška, što ne znači da će tako biti i u buduće“ kaže Zora Malešević, direktor OŠ „Kozarska djeca“ Kruškik.

Prema sadašnjim evidencijama ovu školu očekuje se da će pohađati oko 270 učenika. Od toga osam osnovaca pohađa područnu školu u Mjesnoj zajednici Orahova.

Uncategorized