Menu

Get Socialize

Prijem kod gradonačelnika za predstavnike crkvi i vjerskih zajednica

24.12.2020 399 26 Nema komentara

Description

Prijemu su prisustvovali arhijerejski namjesnik gradiški protojerej stavrofor Gojko Slijepčević, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Zejnil efendija Latifović, župnik Župnog ureda Gradiška Tomislav Topić i paroh Grkokatoličke parohije Viktor Pavić.

„Gradiška je sredina gdje vlada visok nivo međuvjerske i međunacionalne tolerancije“, naglasio je domaćin susreta, gradonačelnik Zoran Adžić, dodajući da je ponosan što Gradiška kao takva može biti primjer svim drugim sredinama u BiH i, pa i u regionu.

„Ovaj susret još jednom potvrđuje kontinuitet saradnje vjerskih zajednica i Gradske uprave, i mi smo zahvalni gradonačelniku što ulaže velike napore i trud da produbi saradnju među vjerskim zajednicama, ali i pospješi saradnju zajednica sa lokalnom upravom“, naglašava glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Zejnil efendija Latifović.

„Svako vrijeme ima svoje breme, pa i u ovo bemenita vremena ograničenih uslova i mogućnosti, moramo ulagati i pojedinačne i institucionalne napore da prevaziđemo situaciju koja nas prati kroz ovu godinu“, poručuje Gojko Slijepčević, zahvaljujući Gradskoj upravi na podršci u obnovi centralnog hrama Pokrova Presvete Bogorodice.

Tokom susreta bilo je riječi i o aktivnostima u narednoj godini.  Katolička zajednica u Gradišci je ove godine obilježila vijek od osnivanja župe u Dolini. U obilježavanju ovog značajnog jubileja imali su podrške Gradske uprave, kojoj se nadaju i prilikom realizacije planova u narednoj godini.

Po prvi put je ovom susretu prisustvovao i ukrajinski grkokatolički sveštenik Viktor Pavić. Već 6 godina službuje u Cerovljanima. Pojašnjava nam da Ukrajinci u BiH praznuju po starom kalendaru, za razliku od grkokatolika na Zapadu.

Vjerski službenici su gradonačelniku čestitali ponovni izbor na ovu funkciju, nadajući se i u narednom periodu kvalitetnoj saradnji. Gradonačelnik Adžić, ali i učesnici ovog tradicionalnog susreta, uputili su čestitke građanima Gradiške povodom katoličkog i pravoslavnog Božića, te Nove godine.

Uncategorized