Menu

Get Socialize

Prijem za direktore škola i uspješne učenike kod načelnika Adžića

28.01.2019 388 8 Nema komentara

Description

Načelnik opštine Gradiška, Zoran Adžić, povodom svetosavskih praznika, upriličio je tradicionalni prijem za direktore vaspitno-obrazovnih ustanova i najuspješnije učenike sa područja gradiške opštine.

Obrazovanje na ovom području je kvalitetno, ali može biti još bolje, ocijenila je Rajna Soldat, predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola sa područja Gradiške: „ U ovom trenutku, ali i u budućnosti, u fokusu imamo kvalitet obrazovanja i vaspitanje. Želimo da naučimo našu djecu kako da dođu do znanja.“

Učenik trećeg razreda Gimnazije Gradiška, Vladan Cvjetković, jedan je od uspješnih gradiških učenika, koji se iskazao u brojnim takmičenjima iz informatike.

„Prošle godine sam bio prvak Republike, takođe sam dva puta bio među četiri najbolja učenika u BiH. Samim tim sam ostvario plasman na međunarodne Olimpijade, prošle godine u Japanu a pretprošle u Iranu. Ovaj prijem za mene znači mnogo. Drago mi je da načelnik podržava naš rad“, rekao je Cvjetković.

Načelnik Adžić je istakao da Opština Gradiška izdvaja značajna sredstva za rad vaspitno-obrazovnih ustanova: „Ove godine smo povećali ta izdvajanja, u odnosu na 2018. godinu, za 90 000 KM. 500 000 KM izdvajamo za srednje škole, 170 000 KM za prevoz đaka sa ruralnih područja. S druge strane ustanovili smo i kategoriju 10 000 KM za najbolje đake generacije i najbolje učitelje, nastavnike i profesore. Moram reći da izdvajamo 1 450 000 KM za rad Javne predškolske ustanove „Lepa Radić“.“

Prvi čovjek Gradiške je podsjetio da su prošle godine značajna sredstva uložena u opremanje Tehničke škole Gradiška, kroz međunarodne projekte ali i u saradnji sa društveno-odgovornim kompanijama, naglasivši da se radi na povezivanju potreba gradiške privrede sa njenim školama.

Društvo