Menu

Get Socialize

Prijem za učesnike olimpijada iz matematike, fizike i programiranja

10.03.2020 288 10 Nema komentara

Description

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić organizovao je prijem za učenike gradiške Gimnazije Milicu Sladaković i Vladana Cvjetkovića učesnike olimpijada iz matematike, fizike i programiranja. Oni su zahvaljujući svom pradanom radu i trudu ostvarili značajne rezultate na mnogim takmičenjima, među kojima je i olimpijada.

Vladan Cvjetković je od 22. do 23. februara učestvovao na Olimpijadi iz programiranja u Rusiji u gradu Inopolisu gdje je ostvario veoma dobar plasman u odnosu na takmičare iz drugih balkanskih zemalja i zauzeo drugo mjesto. Trenutno se priprema za regionalno takmičenje.

Milica Sladaković se takmiči iz fizike od osmog razreda osnovne škole i ona je 22. i 23. februara ove godine u Sarajevu učestvovala na kvalifikacionom takmičenju za Evropsku olimpijadu iz fizike. Osvojila je treće mjesto na eksperimentima i šesto mjesto na teoriji što je ukupno peto mjesto, a prvih pet je izabrano da ide na Evropsku olimpijadu koja se održava od 2. do 6. juna u Rumuniji.

Učešće na olimpijadama mnogo znači za učenike, ali i za sam grad Gradišku smatra gradonačelnik Zoran Adžić koji kaže da će Gradska uprava uvijek podržavati ovako talentovane đake.

„Obaveza i opredjeljenje Gradske uprave je da pomognu svim školama u Gradišci, a posebno talentovanim đacima poput Milice i Vladana koji su svojim radom stvorili takve rezultate da promovišu ne samo ime svojih profesora i škola već i Gradiške i Republike Srpske na olimpijadama.Grad Gradiška stoji iza takvih đaka i škola. Maksimalno ćemo podržati ne samo ova dva učenika već sve đake, profesore i škole koji su naš ponos“ rekao je Zoran Adžić, gradonačelnik Gradiške.

Iz gradiške Gimnazije su ponosni na svoje učenike i postignute rezultate. U tome su im pomogli i njihovi profesori koji su sa direktoricom Snežanom Kočič zahvalili se gradonačelniku na prijemu ali i na finansijskoj pomoći koju je pružio priikom odlaska učenika na takmičenja.

Milica Sladaković i Vladan Cvjetković su učenici četvrtog razreda gradiške Gimnazije. Oni će kažu i dalje vrijedno raditi. Nakon završetka srednje škole Milica planira upisati Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu, a Vladan Računarski fakultet u Beogradu.

Uncategorized
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!