Menu

Get Socialize

Prof. dr Petar Stojaković održao predavanje u gradiškoj biblioteci

06.11.2019 848 46 Nema komentara

Description

U Narodnoj biblioteci Gradiška održano je predavanje i promocija knjiga profesora doktora Petra Stojakovića, koji je bio redovni profesor i stalno zaposlen na Odsjeku za psihologiju Univerziteta u Sarajevu i Filozofskom fakultetu u Banjaluci.

Tema predavanja je bila sposobnost za učenje i kreativnost kod djece i madih.

„Pošto su otkriveni veliki potencijali djece u tom uzrastu, do polaska u školu, stoga je cilj ovog našeg predavanja da pokušamo roditeljima i vaspitačima neke sugestije i instrukcije na koji način mogu bolje upoznati rast i razvoj svog djeteta i da u skladu s tim podrže taj razvoj, kako bi dijete moglo da što bolje razvije svoje potencijale“, objasnio je Stojaković.

Radio je više godina kao naučni radnik i predavač na nekoliko univerziteta SAD i Kanade, a član je i Srpske akademije obrazovanja.

Direktor gradiške biblioteke, Snježana Miljković, izrazila je zadovoljstvo povodom ovog gostovanja: „Ovakve promocije nisu česte u biblioteci, ali su veoma korisne i edukativne. Prvenstveno smo pozvali vaspitačice, ali i nastavnike u nižim razredima.“

Iz ove ustanove poručuju kako su u pripremi brojne književne promocije u narednom periodu, a već iduće sedmice biće održano književno veče sa piscem Vasilijem Karanom.

Kultura
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!