Menu

Get Socialize

Profesori iz Češke posjetili Tehničku školu

25.09.2018 263 2 Nema komentara

Description

Tehničku školu u Gradišci posjetili su direkori 34 srednje i specijalne škole iz Češke. Oni su se u okviru posjete, i na kratkoj prezentaciji, upoznali sa radom ove obrazovne ustanove.

„Nastojali smo da se predstavimo u najboljem svijetlu, te se nadam da će ova posjeta inicirati buduću saradnju sa školama iz Češke“, rekao je Vlado Tomić, direktor Tehničke škole.

„Jako se radujemo zbog posjete Tehničkoj školi. Kod nas obrazovanje ne prati tešnološki razvoj društva, te nastojimo da upoznamo nove tehnologije koje bi bile korisne u našem školstvu“, rekla je Martina Berdihova, zamjenik načelnika regiona Hradec Kralove, u Češkoj.

Ovu posjetu je organizovao Republički pedagoški zavod RS. U okviru dvodnevne posjete,  osim Tehničke škole u Gradišci, gosti iz Češke su obišli i Centar „Zaštiti me“, prijedorsku Mašinsku školu i Poljoprivrednu školu u Banjaluci.

„Izabrali smo ove četiri ustanove jer dobro rade i veoma su reprezentativne. Saradnja sa Češkom bi nam dobro došla“, istakao je Predrag Damjanović, direktor Republičkog pedagoškog zavoda RS.

Goste iz Češke u Tehničkoj školi pozdravio je načelnik optine Zoran Adžić, ističućizadovoljstvo što su posjetili ovu obrazovnu ustanovu koja je pravi primjer dobrog teorijskog i praktičnog rada.

Domaćini se nadaju da će imati priliku da posjete ovu češku regiju i da se bolje upoznaju sa njihovim obrazovnim sistemom.

Društvo