Menu

Get Socialize

Proglašeni najbolji Gradskog fudbalskog saveza Gradiška

24.12.2019 1349 50 Nema komentara

Description

U okviru godišnje svečanosti Gradskog fudbalskog saveza Gradiška proglašeni su najbolji u 2019. godini. Titulu jednog od najboljih fudbalera ponijeo je Nemanja Gavrić, igrač gradiške „Kozare“.

„Iza nas je uspješna godina i ovo nije samo moja nagrada, već čitave ekipe. Nadam se da će sljedeća godina biti još uspješnija i da će „Kozara“ igrati u Premijer ligi“, rekao je Gavrić.

Uručena je i nagrada Aleksi Raci kao najperspektivnijem mladom igraču, kapitenu pionirske selekcije „Kozare“. Proglašeni su najuspješniji sportski radnici Dragoljub Savić, Nedim Hatić i Mladen Čikić, te najuspješniji fudbalski treneri u 2019. godini a to su Đorđo Grujičić i Branko Tomić. Najuspješnijim sudijama proglašeni su  Radislav Kačavenda i Dragan Kesić.

„Ovim poslom sam se počeo baviti prije 11 godina, sudio sam sve rangove takmičenja i ove godine došao sam do najvišeg ranga u Republici Srpskoj. Sudijski poziv je zahtjevan. Ova nagrada je iziskivala mnogo treninga, truda i odricanja“, naveo je Kesić.

Za dobre rezultate gradiškog fudbalskog saveza zaslužan je svaki pojedinac, istakao je predsjednik, Ilija Gigović. Takođe, naveo je i planove za naredni period: „Očuvanje klubova koji postoje u našem regionu, poboljšanje infrastruktura. Za iduću godinu je najavljena izgradnja terena sa vještačkom travom, a uskoro će biti završena sportska dvorana što će uveliko olakšati rad sportskim kolektivima.“

Najuspješniji fudbalski klubovi u 2019. godini su „Obradovac“ Gradiška i „Torpedo“ Cerovljani“, a posebno priznanje za postignute rezultate dobili su pioniri „Kozare“. Ovom prilikom uručene su i povelja za osnivanje kluba Klubu malog fudbala „Boračka“ Gradiška i povelje za jubileje fudbalskih klubova „Lijevče“ Nova Topola za 90 godina postojanja i „Polet“ Elezagići za 60 godina postojanja.

Sport