Menu

Get Socialize

Proglašeni najbolji sportisti opštine Gradiška

29.12.2017 1293 52 Nema komentara

Description

Jovo Selak, karatista Kluba borilačkih vještina Niten, najbolji je sportista opštine Gradiška u 2017. godini. Selak je jednoglasnom odlukom žirija izabran za najboljeg sportistu pošto je ove godine odbranio titule šampiona Republike Srpske i BiH, osvojio bronzanu medalju na Balkanskom prvenstvu u Čačku, te se našao na spisku kandidata za najboljeg sportistu Republike Srpske. Selak je iza sebe ostavio košarkašicu Zvjezdanu Gagić i kuglašicu Maju Kovačević.

„Ovo je za mene veliki uspjeh i jako sam srećan zbog toga što je opština Gradiška prepoznala moj rad, moj trud i moje rezultate i nagradila me priznanjem za najboljeg sportistu opštine u 2017. godini“, rekao je Selak.

Najperspektivniji sportisti Gradiške su odbojkašica Maja Blagić u ženskoj i fudbaler Dejan Glišić u muškoj konkurenciji. Najbolja ekipa je Kajak kanu klub „Sava“. Kajakaši su ove godine bili odlični na svim takmičenjima, a kruna je bilo osvajanje titule šampiona na Državnom prvenstvu.

„Dugogodišnji rad se napokon isplatio. Ove godine smo osvojili prvo mjesto u Bosni i Hercegovini tako što smo skinuli ekipu iz Brčkog sa trinaestogodišnje vladavine. Srećni smo što u klubu imamo blizu 70 takmičara što je najveći broj kajakaša u jednom klubu u BiH“, rekao je Momir Brajić sekretar kluba.

Sjajnu sezonu kajakaša zaokružilo je priznanje za trenera Dejana Šmitrana koji je proglašen najboljim trenerom opštine Gradiška u godini na izmaku.

„Jako sam zadovoljan i ponosan na svoju ekipu. Bila je ovo sjajna godina i zahvaljujem se svima koji su bili uz nas, posebno ekipi koja je to sve iznijela“, rekao je Šmitran.

Po odluci žirija, najbolji sportski radnik je Mirzan Ćehajić iz fudbalskog kluba Dubrave, a najbolji sportista sa invaliditetom Ostoja Vukojević, član Sportsko ribolovnog društva Amur. Na 25. manifestaciji Izbora najboljih sportista dodijeljena su i dva specijalna priznanja: Atletsko- rekreativni klub Gradiška nagrađen je za organizaciju prvog gradiškog polumaratona, a Goran Vranić, fizioterapeut omladinskog košarkaškog kluba Kozara, za dugogodišnji rad u sportu.

Novosti
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!