Menu

Get Socialize

“Proljećna akcija uređenja grada” trajaće do 24. aprila

11.04.2018 643 18 Nema komentara

Description

Sadnjom sadnice drveta u centru grada u Gradišci načelnik opštine Zoran Adžić ozvaničio je početak „Proljećne akcije uređenja grada“. Tradicionalna akcija prilika je da se skrene pažnja i podigne svijest građana o zaštiti životne sredine kako bi grad bio čišći, a samim tim i ljepši. “Svi moramo da vodimo računa gdje bacimo papirić, gdje odlažemo ostali otpad krupni, građevinski. Ako se svi uključimo grad će biti uredan i lijep” rekao je Zoran Adžić, načelnik opštine Gradiška.

Svoj doprinos u uređenju grada dali su i ove godine učenici osnovnih i srednjih škola kao i mališani Predškolske ustanove „Lepa Radić“.

Iako je danas zvanično počela proljećna akcija radnici KP “Gradska čistoća” već su davno počeli sa uređenjem gradskih površina. Završeno je uređivanje gradskih drovoreda,te se počelo sa košenjem trave, a rade i sanaciju divljih deponija. “Uređujemo obalu keja, obnovićemo klupe, u našem rasadniku ima oko 3500 sadnica cvijeća kojima ćemo ukrasiti grad. Sve smo oprali i odvezli korpe za smeće a isto tako ćemo uraditi i sa kontejnerima” kaže Željko Bilbija, direktor KP “Gradska čistoća” Gradiška.

Tradicionalna akcija proljećnog uređenja u Gradišci  koju održavaju Odjeljenja za prostorno uređenje i građenje i za komunalne i stambene poslove uključeni su i  Privredno društvo „Green Tank“ , Ribolovno društvo „Amur“ , volonteri, studenti, ekološke sekcije. Proljećna akcija  trajaće do 24. aprila.

Društvo