Menu

Get Socialize

Promovisana knjiga „Duhovi duž Drine“

22.12.2017 556 40 Nema komentara

Description

U Narodnoj biblioteci Gradiška promovisana je knjiga „Duhovi duž Drine“ autora Angeline Petrović iz Obrenovca.Ona je do sada objavila šest romana, a svoje sedmo dijelo odlučila je da predstavi gradiškoj publici. „Moji romani su psihološki, ja se bavim pisanjem svih oblika ljudskog ponašanja, tako je bilo i sa ovom sedmom knjigom. Napravila sam jedan iskorak koji vodi ka hronološkom pripovijedanju, tako da je kroz sudbinu jedne porodice koju pratim kroz četiri generacije pokušavam da čitaocima ostavim neku poruku“ kaže Angelina Petrović, autor knjige.

Pored autora svoje utiske o romanu pred brojnom publikom iznijela je profesorica Radana Stanišljević. „Istakla sam vrijednosti romana koji obuhvata razdoblje od 1904. do 2017. godine. U tom velikom razdoblju postoji velika ravnoteža dobra i zla. Roman govori da se seli prostor duše čovjekove iz jednog vremena u drugo da bi na kraju bila ta osnovna poruka ili potvrda da mi dušu svoju bojimo onom bojom kakva je naša priroda“ rekla je Radana Stanišljević.

Romani Angeline Petrović koja često organizuje promocije su veoma traženi i čitani kažu u gradiškoj Narodnoj biblioteci. „Mi imamo sve romane, oni su čitani i nemamo ih trenutno na policama.“ kaže Snježana Miljković, direktor Narodne biblioteke Gradiška.

Svoje knjige Angelina Petrovića do sada je promovisala u mnogim gradovima Republike Srpske i BiH. Posljednji roman „Duhovi duž Drine“ koji je izašao prije nekoliko mjeseci predstavljen je u Zenici.

Kultura