Menu

Get Socialize

Promovisana knjiga i dodijeljena priznanja u Gradišci

14.02.2020 399 8 Nema komentara

Description

Promocijom knjige “Ratovao sam” i dodjelom priznanja zaslužnim pojedincima i ustanovama Gradska Boračka organizacija Gradiška u Kulturnom centru obilježila je Dan boraca i Dan Boračke organizacije RS. Priznanje je između ostalih dobio Radomir Pjanić načelnik Odjeljenja boračko invalidske zaštite Gradiška.

„Na današnji dan kada obilježavamo Dan Vojske RS i kada se sjećamo stvaranja RS, boraca, više nego ikad potrebno nam je jedinstvo. Što se tiče priznanja svakako nam je značajno, to znači da se odaje priznanje za saradnju sa Odjeljenjem i da ja dobro radim svoj posao“ rekao je Radomir Pjanić, načelnik Odjeljenja boračko invalidske zaštite Gradiška.

Autor knjige „Ratovao sam“ je Vlado Topić, komandant 16. Krajiške motorizovane brigade.On kaže da knjiga opisuje njegov ratni put od samog početka pa do završetka rata u BiH.

„Mnogo se toga prošlo i lijepog i ružnog, o čemu sam i pisao.Napisana je 1998. godine i čekala da je sazri, to je jedna kombinacija dokumenata i mog viđenja rata“ kaže Vlado Topić, autor knjige.

Ovo u Gradišci je bilo prvo zvanično predstvaljanje knjige „Ratovao sam“ u Republici Srpskoj. Autor Vlado Topić smatra da knjiga nije završena i da bi trebalo pisati o onom što se dešavalo poslije, jer kako kaže komadant 16. Krajiške motorizovane brigade „rat nastaje poslije rata“.

Uncategorized
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!