Menu

Get Socialize

Promovisana knjiga „Sjećanja“ Mehmeda Šarića

28.10.2019 526 22 Nema komentara

Description

U Narodnoj biblioteci Gradiška promovisana je knjiga „Sjećanja“ Mehmeda Šarića, u kojoj je autor zabilježio događaje koji su se odvili prije više od 30 godina. Iako, kaže, nije bilo jednostavno imao je veliku podršku poznanika, koji su se i našli u ovoj knjizi.

„Knjigu sam pisao tri godine. Svako veče sam pisao po nekoliko stranica, pa bih to potom čitao i prepravljao. Završio sam je 2012. godine, dakle sedam godina sam čekao da je objavim“, naveo je Šarić.

„Zajedno smo odrasli i uvijek smo se družili. Iskoristio bih priliku da se našem drugu Medi Šariću zahvalim što je sa ovom knjigom jedan lijepi dio našeg djetinjstva sačuvao“, rekao je Milorad Mrakić.

Pored sjećanja iz djetinjstva, u knjizi se govori i o Fudbalskom klubu „Bratsvo“ iz Brezik Laminaca. Direktor biblioteke, Snježana Miljković, istakla je da su sa zadovoljstvom pružili podršku za promociju ove knjige: „Naša biblioteka zaista organizuje mnogo promocija knjiga, međutim ova je posebna. Prvenstveno riječ je o knjizi koja govori o sportu, što nije čest slučaj, a sa druge strane autor je pripadnik romske nacionalne manjine i zaista mi je drago da i toj populaciji pružamo mogućnost da se predstave u našoj kulturnoj ustanovi.“

Mehmed Šarić je naveo da je knjigu posvetio svojim drugovima, a da je ostavlja u amanet mladim ljudima a posebno svom unuku Robertu Mirkoviću. Takođe, dodao je, trenutno piše roman, koji bi trebalo da svjetlost dana ugleda iduće godine.

Društvo
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!