Menu

Get Socialize

Pronađeni ilegalni migranti na području Gradiške

15.05.2018 813 16 Nema komentara

Description

Četiri ilegalna migranta pronađena su u nedjelju na području koje pokriva Policijska uprava Gradiška. Na teritoriju RS ušli su iz susjednih zemalja, a riječ je muškim osobama, državljanima Libije i Sirije. Ovo nije prvi slučaj da su ilegalni migranti uočeni na području Gradiške, ističu u Policijskoj upravi Gradiška.

„U toku ove godine pojava migranata je značajno povećana. Ukupno 13 lica je evidentirano. U svim slučajevima migranti su uočeni baš na teritoriji grada Gradiške. Osim državljana Sirije i Libije, bilo je i državljana Tunisa“, istakao je Goran Milanović, inspektor policije u Odjeljenju policije PU Gradiška.

Pronađeni ilegalni migranti predati su pripadnicima Jedinice granične policije Gradiška, na dalji rad i postupanje. Milanović zaključuje da je migrantima cilj da preko Gradiške dođu do Hrvatske i Evropske unije.

„Neki su pokušali da se bez znanja vozača ukrcaju na teretna vozila i pređu u Hrvatsku. Problem je što većina tih lica nema kod sebe identifikacione dokumente.  Moguće je da neki od njih budu i bezbjednosno interesantni. Većinom su to lica mlađe životne dobi“, rekao je Milanović.

Obzirom na sve češće najave moguće migrantske krize u BiH, Milanović naglašava da je sve pod kontrolom i ne očekuje veći priliv migranata u Gradišku.

„Većina tih lica je ilegalno ušla kopnenom granicom. Tako žele i da napuste BiH i odu dalje u zemlje Zapadne Evrope. Obzirom da mi imamo vodenu granicu, smatram da smo manje atraktivni, te se u narednom periodu ne može očekivati neka kriza. Mi preduzimamo potrebne mjere i radnje kako bismo spriječili nekontrolisano kretanje migranata na našem području“, poručio je Milanović.

Bezbjedonosna situacija na području koje pokriva Policijska uprava Gradiška nije narušena i zadovoljavajuća je. Pripadnici policije očekuju da će tako ostati i u narednom periodu.

Društvo