Menu

Get Socialize

Proširen obim specijalističkih pregleda

05.05.2020 340 9 Nema komentara

Description

Prema uputstvima Republičkog štaba za vanredne situacije od prvog maja ove godine u bolnicama i domovima zdravlja u Republici Srpskoj proširen je obim specijalističkih preglada. Tako je Bolnici i Domu zdravlja u Gradišci omogućeno pružanje specijalističke i subspecijalističke zdravstvene usluge sa oko 50 odsto kapaciteta u odnosu na prethodni period i u skladu sa prioritetima.

“Do sada smo mi obavljali preglede koji su vezani za hitna stanja , onkološke, vitalno ugrožene pacijente. Sada ćemo taj broj proširiti sa hroničnim pacijentima koji zahtjevaju to zbrinjavanje. Ja bi zamolio pacijente da ne dolaze ukoliko nije baš neophodno, jer ovo stanje nam ne dozvoljava da se vratimo na normalan režim” kaže Rajko Dodik, direktor Bolnice Gradiška.

“Ja moram da kažem da mi imamo vrlo specifičnu situaciju. Isti dopis smo dobili, ali mi nismo u stanju da napravimo takvu reaorganizaciju, jer imamo iznajmljene prostore koji su na raspolaganju Bolnice Gradiška” rekla je Vesna Gluvić Čelić, direktor Doma zdravlja Gradiška.

Pacijenti mogu pozivom na brojeve telefona koji se nalaze na internet stranci Bolnice Gradiška i u razgovoru sa medicinskim radnikom da odrede da li njihovo zdravsteno stanje zahtjeva hitnu intervenciju.

Bolnicama i domovima zdravlja je dat nalog da organizuju strogi režim naručivanja pacijenata, uz obavezno korišćenje maske za pacijente, održavanje fizičke distance od dva metra i mjere lične i respiratorne higijene.

Uncategorized
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!