Menu

Get Socialize

Prvi Fudbalski kamp nacionalnih manjina u Gradišci

26.04.2018 617 20 Nema komentara

Description

Na Sportskom centru “Drago Kovačević” u Žeravici kod Gradiške održan je prvi Fudbalski kamp nacionalnih manjina Republike Srpske/Bosne I Hercegovine pod nazivom “Loptom protiv nasilja, rasizma i diskriminacije”. Organizator jednodnevnog kampa je Fudbalski savez Republike Srpske u saradnji sa Svjetskom organizacijom Roma. “Cilj je da djeci kroz sport pokušamo pokazati jednakost i ravnopravnost” kaže Goran Ćejić, generalni sekretar Fudbalskog saveza RS.

“Dobili smo velika priznanja za ovu našu promociju.Loptom da se spajaju djeca. Mi smo ovo osmislili i svi nam se dive” rekao je Toti Dedić, predsjednik Svjetske asocijacije Roma.

Na kampu je učestvovalo oko 30 dječaka i djevojčica različitih nacionalnih manjina uzrasta od 8 do 16 godina.

Pokrovitelj prvog Fudbalskog kampa nacionalnih manjina Republike Srpske/Bosne I Hercegovine  je Načelnik opštine Gradiška. „Mi smo nakon jednog sastanka prihvatili da budemo pokrovitelji,. Nastojali smo da uključimo i djevojčiće. Nadamo se da će kamp postati tradicionalan i da će iduće godine biti dvodnevna manifestacija“ kaže Duško Ivetić, viši stručni saradnik za sport opštine Gradiška.

Kamp nacionalnih manjina Republike Srpske/Bosne I Hercegovine pod motom „Loptom protiv nasilja, rasizma I diskriminacije” ove godine trebao bi biti održan u Banja Luci, Sarajevu i u Mostaru.

Novosti