Menu

Get Socialize

PSD „Patrija“ vrši upis novih članova

30.01.2019 296 6 Nema komentara

Description

U Planinarskom sportskom društvu „Patrija“ Gradiška u toku je upis novih članova, svakog četvrtka od 19 časova u Kulturnom centru Gradiška. Godišnja članarina iznosi 30 KM, dok je za maloljetnike, učenike i studente 15 KM.

Iz „Patrije“ poručuju da članska karta nosi i određene prednosti.

„Manje se plaća putovanje. Planinarsko sportsko društvo nije profitabilna organizacija. Funkcionišemo na bazi dobrovoljnosti. Kada negdje idemo, najviše nas košta prevoz. Sa članskom kartom u čitavoj BiH, Srbiji i drugim zemljama u planinarskim domovima dobije se 50 odsto jeftinija cijena“, objašnjava Stoja Nikšić, predsjednik PSD „Patrija“ Gradiška.

Nikšićeva navodi da se ovim sportom mogu baviti svi, da je potrebna samo volja, te da se u ovom Društvu najviše pažnje posvećuje sigurnosti planinara: „Ne treba ljudi da se plaše doći u Planinarsko društvo. Ne moraju se plašiti ako nemaju opreme. Čitava grupa se prilagođava onome koji ima najmanje kondicije. Pazimo na sigurnost svakoga. Mi planinari obično kažemo najveća planina je kućni prag.“

Planinari „Patrije“ u nedjelju, 3.februara, organizuju odlazak na jednodnevnu planinarsku akciju i posjetu manifestacije „Dani zime na Kozari“, a 10. februara pohod na planinu Grmeč u organizaciji Zavičajnog udruženja Sanjana „Grmeč“ i Planinarsko alpinističkog kluba „Banja Luka“.

Društvo