Menu

Get Socialize

PU GRADIŠKA: Stanje bezbjednosti zadovoljavajuće u prvih šest mjeseci

17.07.2019 393 20 Nema komentara

Description

U proteklih šest mjeseci, na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška stanje bezbjednosti je zadovoljavajuće, uprkos tome što se broj krivičnih djela povećao u odnosu na isti period prošle godine.

„Ako se analizira struktura tih krivičnih djela, ona koja uzrokuju najveću društvenu opasnost, poput teških krađa – tu imamo smanjenje. Povećana je ukupna rasvijetljenost, ali bilježimo povećanje krivičnih djela poput krađa, nasilja u porodici i slično“, naveo je Bojan Škorić, načelnik PU Gradiška.

U ovom periodu ukupno je evidentirano 195 krivičnih djela.

„174 krivična djela su iz oblasti opšteg kriminaliteta, 10 je protiv bezbjednosti saobraćaja, 7 iz oblasti privrednog kriminaliteta i 4 iz oblasti zloupotrebe opojnih droga“, rekao je Bojan Mišetić, načelnik Odjeljenja kriminalističke policije.

Smanjen je broj prekršaja iz oblasti javnog reda i mira za 13, kao i broj saobraćajnih nezgoda i to za 14.

Ono što je posebno kontrolisano u posljednjih šest mjeseci jeste kretanje ilegalnih migranata na području PU Gradiška, a registrovano ih je ukupno 433.

Policijski službenici će sprovoditi pojačane mjere i aktivnosti u cilju zaštite građana i njihove imovine, budući da je počela sezona godišnjih odmora.

Iz Policijske uprave Gradiška napominju da je stupio na snagu Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o javnom redu i miru kojim su predviđeni prekršaji držanja životinja bez nadzora.

Društvo
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!