Menu

Get Socialize

Publika svih generacija uživala uz Crvenu jabuku

16.02.2019 746 26 Nema komentara

Description

U punoj sali Kulturnog centra Gradiška održan je koncert grupe “Crvena jabuka”. Publika je imala priliku uživati u najvećim hitovima ove grupe koja postoji više od tri decenije i čije ime ne blijedi na Ex-Yu estradnom nebu. Ovaj legendarni rok sastav, kao i prije dvije godine, u Gradišci je okupio mnogobrojnu publiku svih generacija. Nizale su pjesme poput: “Dirlija”, “Tugo nesrećo”, „To mi radi”, “Nekako s proljeća“…

Prema riječima frotmena ove grupe Dražena Žerića – Žere, repertoar ovog sastava uvijek je isti.Ima i starih, ali i nekoliko pjesama sa novog albuma.

„Tajna dugovječnosti Crvene jabuke je normalna pjesma. Danas nam toga fali, jer se ljudi više bave propagandom nego pjesmama. Ja bih volio da se pojavi neki mladi bend koji može da traje kao Indexi, Bajaga, Plavi orkestar, bitno je da budu svoji i rade ono što osjećaju, mada to danas nije lako. Trebaju biti uporni“ rekao je Dražen Žerić – Žera, grupa Crvena jabuka.

Crvena jabuka traje od 1985. godine, 1986. izdali su svoj prvi album. Iza njih je hiljade uspješno odsviranih koncerata na svim kontinentima.

Žera ističe, da popularnu pop rok grupu u narednom periodu očekuju nastupi te da će sljedeće godine 35 godina postojanja obilježiti turnejom širom Evrope.

Društvo
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!