Menu

Get Socialize

Racionalna potrošnja vode

18.07.2018 340 9 Nema komentara

Description

Poznato je da je u ljetnim mjeseca povećana potrošnja vode. Međutim, zbog češćih padavina ovog ljeta potošnja vode je umjerena i racionalna, kažu u KP „Vodovod“ Gradiška.

„Trenutno su u funkciji dvije pumpe, od maksimalno četiri“ kaže Milan Škondrić, šef tehničke pripreme KP „Vodovod“ Gradiška.

Ukoliko do kraja ljeta bude dosta sunčanih i toplih dana iz nadležnog preduzeća apelovali su na stanovništvo da vodu korisite isključivo za osnovne potrebe, a ne za zalijevanje poljoprivrednih, betonskih i drugih površina.

Zbog ugrađivanja mjerača protoka u mjerne zone u posljednje vrijeme dolazilo je do kraćih prekida u isporuci vode. „Mi smo dobrim dijelom u ove ruralne sredine pokrili sa mjeračem protoka.Došli smo do samog centra grada i one sa zgrade više spratova, prilikom ugradnje mjerača, osjetiće smanjen protok vode, ali ćemo nastojati da to brzo završimo“ rekao je Škondrić.

Cijena vode nije se mijenjala od 2017. godine i po kubnom metru iznosi 1,15 KM za fizička lica i 1,98 za pravna lica bez PDV-a. KP „Vodovod“ ima oko 16 500 potrošača.

U ovom preduzeću napominju da planiraju realizovati razne projekte kao što je rekonstrukcija vodoizvorišta.

Društvo