Menu

Get Socialize

Radionica „Čitajmo zajedno“ u gradiškoj Biblioteci

18.10.2017 347 33 Nema komentara

Description

U Narodnoj biblioteci u Gradišci održana je radionica pod nazivom „Čitajmo zajedno“ u kojoj su učestvovali učenici osnovnih škola „Vasa Čubrilović“ i „Kozarska djeca“ iz Kruškika. Osnovni cilj radionice je razvijanje čitalačke navike kod djece, pa su tako učenici starijeg uzrasta na zanimljiv način uvodili mlađe đake u carstvo čitanja.

S obzirom da je čitalačke navike najbolje razviti u dječjem uzrastu u ovakvim radionicama učenici OŠ „Kozarska djeca“ učestvovali su i ranije.

Nastavno osbolje OŠ „Kozarska djeca“ već neko vrijeme posvećeno je razvijanju čitalačkih navika kod djece u čemu im pomaže Narodna biblioteka Gradiška u kojoj su i ranije organizovali slične radionice. „Ja sam uočila da djeca sve manje vole da čitaju i da sve manje posjećuju kulturne ustanove pa sam odlučila da sarađujemo sa ovom ustanovom“ kaže Miroslava Vasić, učitelj u OŠ „Kozarska djeca“ Kruškik.

„Meni je drago što su nas posjetili ovi učenici koji su pokazali kako dobro čitati i stariji su pokazali mlađima ljubav prema čitanju, jer su učenici OŠ „Kozarska djeca“ naši česti posjetioci“ rekla je Snježana Miljković, direktor Narodne biblioteke Gradiška.

U Narodnu biblioteku tokom godine učlani se oko 500 učenika. Sve ove aktivnosti provode se kako bi se taj broj u narednom periodu povećao.

Uncategorized