Menu

Get Socialize

Radionica „Kroz gradišku istoriju“ u Zavičajnom muzeju

26.12.2018 613 22 Nema komentara

Description

Zavičajni muzej Gradiška u toku ove sedmice organizuje kreativnu radionicu „Kroz gradišku istoriju“ za učenike osnovnih škola sa područja opštine. Cilj je da se najmlađim sugrađanima približi istorija Gradiške i šta se dešavalo na prostoru opštine od najstarijih dana do danas.

„Pokušavamo djecu da upoznamo sa našim stalnim postavkama, arheološkom i istorijskom, da djeca vide kako su se mijenjali ti centri moći. Kako je nekad centar Gradiške bio u Donjoj Dolini, na koji način su tada ljudi jeli, obrađivali zemljište. Govrili smo im kada su došli Rimljani kakvo su imali oružje, protiv koga su se borili. Naš kustos Bojan Vujčić pokušava da prezentuje Gradišku u Prvom i Drugom svjetskom ratu, sve to je prilagođeno našim najmlađim“ kaže Bojan Vujinović, direktor Zavičajnog muzeja Gradiška.

Za djecu su na radionici pripremljene i bojanke kako bi se i na ovaj način upoznali sa našim najvrednijim kulturno istorijskim i prirodnim naslijeđem. Učestvujući na kreativnoj radionici učesnici OŠ  „Vasa Čubirlović“ kažu da su mnogo toga saznali.

Osim Zavičajnog muzeja kreativnu radionicu „Kroz gradišku istoriju“ u sklopu „Zimskog grada“ organizovala je Turistička organizacija, Kulturni centar i Odjeljenje za društvene djelatnosti opštine Gradiška.

Društvo
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!