Menu

Get Socialize

Radnici „Gradske čistoće“ darovali krv

10.12.2020 1286 39 Nema komentara

Description

Oko desetak radnika KP „Gradska čistoća“ Gradiška učestvovalo je u akciji dobrovoljnog darivanja krvi za potrebe Službe za transfuziju krvi. Među davaocima  je bio Dušan Borjanović koji je krv daraovao više puta.Kaže da rado na ovaj način pomaže drugima kojim je potrebno.

Osim Borjanovića, ovaj kolektiv komunalnog preduzeća ima još radnika koji redovno daruju dragocjenu tečnost.

„Imamo oko 18 redovnih davalaca, tri su ranije dali, a četiri su u izolaciji te ne mogu dati krv sada. Sigurno će se kasnije priključiti ovoj akciji“ rekao je Željko Bilbija, direktor KP „Gradska čistoća“ Gradiška.

Zbog velikog odaziva dobrovoljnih dvalaca koji su se javljali u posljednje vrijeme, trenutne zalihe krvi su zadovoljavajuće ističu u gradiškoj Službi za transfuziju krvi.

“Ja se zahvaljujem svima koji su se odazvali, te smo popunili naše zalihe i imamo dovoljno krvnih grupa mada se stanje može promijeniti zavisno od potrošnje” kaže Tatjana Milešević Babić, transfuziolog.

I ovu akciju kao mnoge do sada organizovala je Gradska orgaizacija Crvenog krsta Gradiška.

„Ovo su planirane aktivnosti za ovaj mjesec. Na naš apel se odazvao velik broj građana, više od 100, te se oporavilo stanje zaliha krvi“ istakla je Dragana Stević iz Gradske organizacije Crvenog krsta Gradiška.

Planirano je da se u narednom periodu oragnizuje još nekoliko akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Jedna od njih će biti u Kozarskoj Dubici 22. decembra ove godine.

Uncategorized