Menu

Get Socialize

Rasvijetljeno 95 posto krivičnih djela

27.07.2020 325 15 Nema komentara

Description

U prvih šest mjeseci ove godine na području Policijske uprave Gradiška izvršeno je manje krivičnih djela u odnosu na isti period prošle godine, za oko 10 posto. Manji je i broj saobraćajnih nezgoda za oko 25 posto, ali je drastično povećan broj narušavanja javnog reda mira.

 „Najveći broj slučajeva odnosi se na sprovođenje mjere proisteklih iz odluka republičkog Štaba za vanredne situacije“, saopšteno je na redovnoj konferenciji za novinare Policijske uprave Gradiška, na kojoj su predstavljeni rezultati rada od početka godine. „Obzirom da u posmatranom periodu nisu evidentirana krivična djela koja bi izazavala uznemirenost javnosti, stanje javnog reda i mira je stabilno, te se bezbjednost na području PU može ocijeniti zadovoljavajućim“, zaključio je Bojan Škorić, načelnik PU Gradiška.

U pomenutom periodu evidentirano je 468 migranata.

Od 176 evidentiranih krivičnih djela, rasvijetljeno je oko 95 posto, rečeno je na konferenciji. „Evidentirana su 152 KD iz oblasti opšteg kriminaliteta, 7 KD protiv bezbjednosti saobraćaja, 7 KD iz oblasti privrednog kriminaliteta, te 10 KD iz oblasti zloupotrebe opojnih droga“, pojasnio je Bojan Mišetić, načelnik Odjeljenja kriminalističke policije. Policijski službenici pronašli su i oduzeli određenu količinu kokaina, marihuane, kanabis sjemenki i tableta ekstazi. „Jedanaest lica je lišeno slobode“, dodaje Mišetić.

Statistički pokazatelji iz oblasti bezbjednosti saobraćaja pokazuju da je smanjen je broj saobraćajnih nezgoda  za oko 25 posto, manje je i smrtno stradalih, ali i lakše povrijeđenih lica. Tri lica su u saobraćaju izgubila život. Evidentirano je 5 847 prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja. „Kroz preventivno-represivne aktivnosti, iz saobraćaja je isključeno 430 vozača, najviše zbog vožnje pod uticajem alkohola“, naglasio je Dejan Trifković, načelnik Odjeljenja policije.

„U toku je sezona godišnjih odmora i turistička sezona, kada se na području grada bilježi i veći priliv građana, te, shodno tome, PU Gradiška preduzima niz mjera kako bi zaštitila imovinu građana“, napominje načelnik Škorić i dodaje da je u toku kampanja MUP RS „Vozi oprezno-putuj bezbjedno“ te policijski službenici realizuju pojačane akcije i kontrole u saobraćaju.

Iz Policijske uprave apeluju na građane da se suzdrže od svih vidova nasilnog ponašanja i narušavanja javnog reda i mira, a na vozače da postupaju u skladu sa Zakonom o osnovama bezbjednosti saobraćaja, odnosno da brzinu vozila prilagode uslovima na putu i upravljaju tehnički ispravnim i registrovanim vozilom, te da ne voze u alkoholisanom stanju.

Novosti
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!