Menu

Get Socialize

Ratni vojni invalidi pomažu svojim članovima za Božić

05.01.2018 170 6 Nema komentara

Description

Udruženje ratnih vojnih invalida opštine Gradiška uručilo je jednokratnu novčanu pomoć svojim socijalno ugroženim članovima i paketiće za djecu. Zoran Kovačević, ratni vojni invalid iz Gradiške je doveo unuku da primi novogodišnji paketić. Kaže da mu to puno znači, a drago mu je i što udruženje pomaže svojim članovima kojima je potrebno.

-Svake godine pomažemo svojim članovima za Božić. Ove godine novčano pomoć dobiće 36 ratnih vojnih invalida- rekao je Branko Vujmilović, predsjednik Skupštine Udruženja ratnih vojnih invalida opštine Gradiška.

U ovom gradiškom Udruženju ističu dobru saradnju sa lokalnom upravom. Kažu, vrata su im otvorena za rješavanje njihovih problema. Ove godine, ratni vojni invalidi dobiće i više novca iz opštinske kase. Ukupno 12 000 KM. -Ove godine povećali smo izdvajanja za deset odsto ratnim vojnim invalidima. Želimo da svake godine posvetimo pažnju ovoj populaciji, ljudima koji su dali svoje dijelove tijela, za našu slobodu- rekao je načelnik opštine Gradiška, Zoran Adžić.

Udruženje ratnih vojnih invalida Gradiška broji 415 članova. Osim što pomaže svojim članovima, nastoji da pomogne i drugima. Nedavno su uručili jednokratnu novčanu pomoć gradiškom Udruženju roditelja djece sa autizmom „Duga“.

Društvo