Menu

Get Socialize

Ratni vojni invalidi pomažu svojim članovima za Božić

05.01.2018 558 18 Nema komentara

Description

Udruženje ratnih vojnih invalida opštine Gradiška uručilo je jednokratnu novčanu pomoć svojim socijalno ugroženim članovima i paketiće za djecu. Zoran Kovačević, ratni vojni invalid iz Gradiške je doveo unuku da primi novogodišnji paketić. Kaže da mu to puno znači, a drago mu je i što udruženje pomaže svojim članovima kojima je potrebno.

-Svake godine pomažemo svojim članovima za Božić. Ove godine novčano pomoć dobiće 36 ratnih vojnih invalida- rekao je Branko Vujmilović, predsjednik Skupštine Udruženja ratnih vojnih invalida opštine Gradiška.

U ovom gradiškom Udruženju ističu dobru saradnju sa lokalnom upravom. Kažu, vrata su im otvorena za rješavanje njihovih problema. Ove godine, ratni vojni invalidi dobiće i više novca iz opštinske kase. Ukupno 12 000 KM. -Ove godine povećali smo izdvajanja za deset odsto ratnim vojnim invalidima. Želimo da svake godine posvetimo pažnju ovoj populaciji, ljudima koji su dali svoje dijelove tijela, za našu slobodu- rekao je načelnik opštine Gradiška, Zoran Adžić.

Udruženje ratnih vojnih invalida Gradiška broji 415 članova. Osim što pomaže svojim članovima, nastoji da pomogne i drugima. Nedavno su uručili jednokratnu novčanu pomoć gradiškom Udruženju roditelja djece sa autizmom „Duga“.

Društvo