Menu

Get Socialize

Različitosti predstavljaju snagu opštine Gradiška

26.12.2018 594 25 Nema komentara

Description

Opština Gradiška prepoznatljiva je u regionu po dobrim međuljudskim i međureligijskim odnosima, rekao je načelnik opštine Gradiška, Zoran Adžić, na tradicionalnom godišnjem prijemu predstavnika vjerskih zajednica sa područja gradiške opštine: “Postoji veliko povjerenje između predstavnika i vjernika katoličke, pravoslavne i islamske vjerske zajednice. Pokazuje se i na ovom sastanku da tokom čitave godine postoji komunikacija, saradnja i komunikacija da naše različitosti pretvorimo u prednost razvoja i prosperiteta čitavog prostora opštine Gradiška. Želim da im se zahvalim na saradnji, jer mi kao predstavnici svjetovne vlasti želimo da budemo u funkciji svih vjernika opštine Gradiška, da materijalno i tehnički, u skladu sa svojim mogućnostima, pomažemo obnovu i čuvanje svih vjerskih objekata.”

Župnik Tomislav Topić izrazio je nadu da će katolici i gradiška župa i u narednoj godini imati dobru saradnju sa lokalnom upravom: “Kada god smo se obraćali načelniku i institucijama općine Gradiška, uvijek su nam pomogli. Ovom prilikom, čestitao bih Novu godinu, 2019, da bude uspješna za sve građane općine Gradiška.”

Kada je u pitanju Medžlis islamske zajednice, prioriteti za 2019. godinu su određeni.

“U narednom periodu imamo plan da opremimo unutrašnjost medrese. Urađeni su molerski i zidarski radovi, ali preostalo je opremanje kancelarija. Takođe, u planu je i svečano otvaranje džamije u Čatrnji”, rekao je Zejnil Latifović, glavni imam Medžlisa islamske zajednice Gradiška.

Arhijerejski namjesnik gradiški protojerej-stavrofor Gojko Slijepčević naveo je kako bi vjerske zajednice na području opštine Gradiška trebalo da rade najbolje što mogu za boljitak svih građana: „Ovom prilikom želim da poručim da ćemo, kada je u pitanju Srpska pravoslavna crkva, uraditi najodgovornije sve što možemo u svojim nadležnostima i dužnostima. Uvijek ćemo se truditi da u svom prostoru pokažemo da smo dobri ljudi i domaćini.“

Na sastanku je zaključeno da su različitosti istinska snaga opštine Gradiška.

Društvo