Menu

Get Socialize

Raznovrstan program za Dan opštine Gradiška

17.04.2018 682 20 Nema komentara

Description

Povodom obilježavanja Dana opštine i Dana pobjede nad fašizmom u Gradišci će biti priređen bogat i raznovrstan višednevni program. Program počinje u nedjelju 22. aprila Međunarodnim fudbalskim turnirom za pionire „Velimir Sombolac“.  „Ove godine Zdravofest će biti dva dana. Prvog dana 23. aprila biće održan na keju gdje će biti organizovana takmičenje, spremanje raznovrsnih jela. Drugog dana će biti promocija jela i pića u restoranu“ kaže Ognjen Žmirić, zamjenik načelnika opštine Gradiška.

U utorak, 24. aprila u 10 h tradicionalno će biti položeni vijenci i cvijeće u Spomen parku na sva spomen obilježja. Zatim će u 11 časova biti urpiličena izložba slika i promocija albuma “Građanska Gradiška” u Zavičajnom muzeju. Istog  dana u 19 h je  i Svečana akademija u Kulturnom centru, na kojoj će biti dodjeljena priznanja, povelje i zahvalnice, istaknutim građanima opštine Gradiška. “Ono što bi izdvojio je 5. maj kada će cijelog dana biti program posvećen obilježavanju godišnjice stradanja prote Dušana Subotića” dodao je Žmirić.

Program će biti završen 8. maj kada je povodom obilježavanja Dana pobjede nad fašizmom planirano polaganje vijenaca i cvijeća na spomen obilježja u Gradišci, Novoj Topoli i Gornjim Podgradcima.

Društvo