Menu

Get Socialize

Raznovstan kulturni program tokom septembra

28.08.2018 386 11 Nema komentara

Description

U Kulturnom centru Gradiška za naredni period pripremaju raznovrstan programski sadržaj. Tokom septembra planiraju organizovati značajan broj kulturnih događaja. 8. septembra Kulturni centar obradovaće mlađe generacije. Od 19 h biće održan koncert popularnih mladih pjevača, Pinkovih zvezdica, Davida Radosavljevića i Sergeja Pajića. 20. septembra po drugi put će biti održana manifestacija Dani starih zanata.

„Ponovo ćemo predstaviti stare zanatlije. Obogatili smo program u saradnji sa Zavičajnim muzejom, tako da ćemo u okviru manifestacije djeci pokazati i vitezove u parku, te prirediti izložbu kostima Nemanjića. Od 19 h etno grupa „Trag“ održaće koncert“, rekao je Željko Blagojević, direktor Kulturnog centra Gradiška.

Tokom idućeg mjeseca biće predstavljeno nekoliko knjiga, te prikazani filmovi za djecu i odrasle. „Grad pozorište“ Gradiška 30. septembra premijerno će izvesti novu predstavu „Ljubav“.

Trenutno u Kulturnom centru rade na realizaciji projekta uređenja depoa sa impresivnom zbirkom umjetničkih slika. Ovih dana na Jezeru u Lamincima održava se 16 gradiška likovna kolonija, a u Kulturnom centru odlučili su da u svojim prostorijama formiraju stalnu zbirku slika koje su nastale tokom svih likovnih kolonija u Gradišci.

„Napravićemo stalnu postavku, ali i procjenu slika koje planiramo koristiti u komercijalne slike. Sačinićemo i katalog i opremiti prostoriju. Projekat ćemo završiti do kraja septembra“, kazao je Blagojević.

Govoreći o posjećenosti događaja, u Kulturnom centru kažu da su zadovoljni. Primjećuju da je sve više Gradiščana zainteresovano za kulturu i kulturna zbivanja.

„Prošle godine smo imali 200 različitih sadržaja. Većina ih je bila dobro posjećena. Uglavnom je ulaz besplatan, jer na taj način želimo da privučemo posjetioce. Prošle godine je oko 70 000 ljudi prodefilovalo ovuda, što smatramo da nije mali broj“, istakao je Blagojević.

Obzirom na dinamičan programski sadržaj koji će organizovati u predstojećim mjesecima, u gradiškom Kulturnom centru ne sumnjaju da će broj posjetilaca nastaviti da raste.

Kultura