Menu

Get Socialize

Regionalno takmičenje iz prve pomoći okupilo 12 ekipa

11.05.2018 507 16 Nema komentara

Description

Opštinska organizacija Crvenog krsta Gradiška bila je domaćin ovogodišnjeg Regionalnog takmičenja ekipa prve pomoći i realističkog prikaza povreda stanja i oboljenja. Takmičenje je održano na igralištu OŠ „Vasa Čubrilović“. Učešće je uzelo ukupno 12 ekipa, pet ekipa omladine i sedam ekipa podmlatka.

„Naša regija – Krajina je najveća u RS, a i najjača po pitanju ekipa. Gradišku u kategoriji podmlatka predstavlja ekipa OŠ „Vasa Čubrilović“, koja je pobjedila na opštinskom takmičenju, a u kategoriji omladine tu je Klub mladih Crvenog krsta Gradiška. Takmičenje se odvija na pet poligona“, rekla je Dragana Stević, sekretar OO Crvenog krsta Gradiška.

Svi učesnici na takmičenje su došli dobro pripremljeni, spremni da pokažu znanje koje posjeduju.

Za uspješnu realizaciju ove vrste takmičenja potreban je veći broj volontera, koji učestvuju kao markiranati, šminkeri i sudije. U ulogama sudija našlo se 15-ak medicinskih radnika, među kojima i zaposleni u Službi hitne pomoći Doma zdravlja u Gradišci.

„Već duži niz godina radim u Hitnoj pomoći i često vidim da ljudi ne znaju kako drugome pružiti prvu pomoć. Rado učestvujem u ovakvim događajima, jer je važno da djeca od malih nogu uče kako pomoći povrijeđenom, jer to nekada može spasiti ljudski život“, istakao je dr Marijan Janković, glavni sudija takmičenja.

Učesnici koji ostvare najbolji plasman na Regionalnom plasiraće se na Republičko takmičenje.

Regionalno takmičenje ekipa prve pomoći i realističkog prikaza povreda stanja i oboljenja jedna je od aktivnosti koje su u Gradišci realizovane povodom Nedjelje Crvenog krsta, koja se obilježava od 8. do 15. maja.

Društvo