Menu

Get Socialize

Rekonstruisana dionica puta u Gornjim Podgradcima

04.10.2018 519 12 Nema komentara

Description

U jednoj od najvećih mjesnih zajednica na području opštine Gradiška u Gornjim Podgradcima novim asfaltom je prekriveno 1500 metara putne komunikacije. Rekonstruisani su najkritičniji dijelovi puta u zaseoku Baraji u dužini od 500 metara i 1000 metara u Gornjim Podgradcima.

Mještani kažu da je rekonstrukcija bila neophodna ,jer je put dosta frekventan, te da će posebno biti lakše zimi.

Zvjezdan Panić, predsjednik MZ Gornji Podgradci rekao je da je put kroz Baraje veoma značajan, jer ih povezuje sa Grbavcima i veliki broj mještana radi u drvoj industriji „Nova Dipo“, a oko petnaestero djece putuje u OŠ „Mladen Stojanović“.

U ovaj infrastrukturni projekat uloženo je oko 125 000 KM.

„Lokalna uprava čini sve da se ljudima na selu omoguće uslovi da ostanu da žive na selu i nastave sa poljoprivrednom proizvodnjom. Osim stvaranja infrastrukture trudimo se da nađemo partnere koji bi investirali u proizvodni kapacitet koji bi se bavio otkupom poljoprivrednih proizvoda“ rekao je Zoran Adžić, načelnik opštine Gradiška.

U okviru ovog infrastrukturnog projekta u Gornjim Podgradcima asfaltirane su dvije ulice u dužini od oko 800 metara. U ovoj mjesnoj zajednici za davdesetak dana trebali bi početi radovi na izgradnji trotoara u dužini od 1000 metara.

Društvo