Menu

Get Socialize

Revija oglavlja u Kulturnom centru Gradiška

29.01.2021 747 58 Nema komentara

Description

Kulturno umjetničko društvo „Kolovit“ Gradiška uspješno je realizovao projekat “Mladi kao snaga promjene u svojim zajednicama” u okviru kojeg je izrađeno i publici u Kulturnom centru predstavljeno 14 oglavlja. Projekat je spojio omladinu i stariju generaciju koji su na radionicama učili kako se prave oglavlja  na tradicionalan način. Tako su mladi imali priliku da prođu ciklus radionica na različite teme i da usvoje nova znanja i vještine koja će koristiti u daljem radu.

Jedna od učesnica i nosilac projekta “Mladi Kolovita” je Željana Čekić, koja je dvanaest godina član KUD “Kolovit” Gradiška.Kaže da su radili oglavlja za Sarajevsko polje, Gružu i Vlašić, te da su učili kako se to izrađuje.

U Kolovitu ističu da je ovo  prvi put da učestvuju u jednom ovakvom projektu koji su realizovali u saradnji sa IN fondacijom.

“Pozvani smo ispred Udruženja Most, te smo naše mlade uključili i išli su na obuke I seminare za psianje projekata. Mi smo pisali dva projekta, jedna je vezan za tradiciju,a drugi za moderni ples koji ćemo prezentovati za nekih mjesec dana” rekao je Mirko Borjanović, predsjednik KUD “Kolovit” Gradiška.

Projekat se realizovan zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative(BHRI), koji sprovodi Medjunarodna organizacija za migracije(IOM), uz finansijsku podrđku Američke agencije za međunarodni razvoj(USAID).

Uncategorized