Menu

Get Socialize

Revita ponovo najbolja u Kupu

10.01.2020 854 68 Nema komentara

Description

Kuglaški klub Revita iz Banjaluke odbranio je titulu pobjednika Kupa Republike Srpske. Revita je na finalnom turniru odigranom u Gradišci opravdala ulogu favorita i trijumfovala sa 3440 oborenih čunjeva, 22 više od drugoplasirane Ade.

„Nama je drago što smo ponovo bili učesnici ovog takmičenja koje, pored takmičarskog, za nas ima i emotivan značaj. Jako je teško odbraniti titulu, uticaja je imala i prvenstvena pauza, ali smogli smo snage i uspjeli u tome, jer su svi u ekipi jako kvalitetno odigrali ovaj turnir“, rekao je Siniša Andrić, kuglaš Revite.

Nakon prva četiri igrača činilo se da Revita ima nedostižnu prednost (60 čunjeva), ali je najbolji pojedinac Kupa Dragan Šukalo sa fantastičnih 619 oborenih čunjeva dao nadu Adi da bi mogla do iznenađenja. I posljednji igrač Ade, Nebojša Šućur, je igrao sjajno i uoči posljednjih trideset hitaca smanjio zaostatak na samo deset čunjeva. Revita je tada napravila izmjenu koja je donijela titulu pošto je umjesto slabog Mandića zaigrao roviti Gurešić i obezbjedio svom timu novu titulu pobjednika Kupa.

„Mi smo nakon pet igrača pomislili da je borba završena, ali je kolega Šućur iz Ade prikazao vrhunsku izvedbu i morali smo da strepimo do zadnjih pet kugli. Ipak nije se desilo iznenađenje, jer su naši igrači pokazali zašto smo aktuelni šampioni Bosne i Hercegovine i da stvarno ozbiljno shvatamo ovo takmičenje koje je nama posebno drago“, rekao je Andrić.

Cilj kuglaša Ade prije početka je bilo jedno od prva dva mjesta koje vodi na završni turnir Kupa Bosne i Hercegovine.

„Revita je pokazala da je za klasu bolja od ostalih ekipa, iako smo mi parirali do same završnice. Zadovoljni smo ostvarenim, jer smo ispunili cilj. Igrači su dali sve od sebe, ali je Revita zasluženo ponovo podigla pehar“, rekao je Bojan Novaković, predjsednik kuglaškog kluba Ada.  

Pored Revite i Ade, na turniru su nastupili banjalučki Borac koji je u konačnom plasmanu zauzeo treće mjesto sa 3352 oborena čunja, a jedini prvoligaš u društvu premijerligaša, Hercegovac iz Bileće, bio je četvrti sa oborenih 3248 čunjeva.

Novosti